17 de desembre 2006

Carod crida a "despolititzar" el català i evitar divisions
El dirigent d'ERC es va pronunciar a favor d'una llengua integradora, i per això se l'ha de desposseir de "connotacions partidistes i ideològiques".

Els catalans parlem català perquè és la nostra llengua. No som nosaltres els que li posem connotacions partidistes i ideològiques. Són els espanyols i espanyolistes els que fan això. Són ells els que diuen i creuen que nosaltres parlem català per molestar. Igual que els anglesos o francesos o italians o turcs o russos o... tots ells parlen les seves llengües per molestar als espanyols.

"Els que vénen de fora no hi tenen res a veure amb el fet que no s'etiqueti en català, ni que el nostre idioma estigui absent en cines i quioscos", va afirmar.

No, ells no hi tenen res a veure. Això és un problema legal. Les lleis han d'obligar a les empreses a etiquetar en l'idioma del país per tal que els ciutadans entenguem les etiquetes. Però atès que ara la llengua ha d'estar despolititzada, no sé qui farà les lleis que assegurin que jo pugui entendre les etiquetes sense haver de traduir de l'anglès o de l'hebreu, per posar dos exemples.