15 de desembre 2006

Fernandez de la Vega diu que la llei de la Memòria Històrica "és hereva del millor esperit de la transició"
I ha afegit que " aquesta és una llei que pretén fer justícia i de manera molt especial a aquells que es van veure provats del dret a la seva memòria, aquells dels que la seva biografia va quedar silenciada o mutilada durant molts anys".
Una de les biografies que deixarà d'estar mutilada serà, per exemple, la d'en Fraga? Hi ha moltes coses del que va fer que han quedat silenciades. El jutjaran? A ell i a tots els del govern franquista? Em sembla que és una llei de l'oblit històric, feta perquè ja no recordem mai més què va passar a Espanya des del 1936 fins al 1975. Flac favor a la memòria.

5 comentaris:

Grey ha dit...

Estic d'acord amb tu però, d'alguna manera els entenc. Els catalans no, però els espanyols estan dividits encara avui dia sobre aquesta època. Remoure la merda els afebleix perquè els de dretes segueixen pensant igual que al 36. Mentre la dreta espanyola no canviï, no m'estranya que l'esquerra faci lleis light (per no utilitzar una paraula gruixuda) si no volen desestabilitzar el país.

Trena ha dit...

Ja Grey, però saps què passa, penso que Espanya no deixarà mai d'estar desestabilitzada perquè tots els que van perdre alguna cosa més que la guerra l'any 39, esperaven, i encara esperen, que es reconegui que moltes d'aquestes coses que han perdut han estat injustes, han estat un crim. I cal rescabalar-los. No n'hi ha hagut prou amb aquesta Transició silenciosa. I ara encara es necessita més, perquè ara ja hi ha molta molta gent que en aquella època no hi eren i que tampoc no en tenen cap referència directa.
Cal deixar d'amagar coses.

Grey ha dit...

No si jo opino el mateix, però entenc els motius pels quals no es fa.

Trena ha dit...

El problema és que després de tot, en aquest tros de món, encara hi ha massa gent que entén els motius. No n'hi ha de motius. La Història del que va passar no es pot quedar reduïda al que n'ha quedat després de la bonica transició que hem tingut.

Jo no és que no els entengui els motius, és que penso que dient que tenen motius, tornen a guanyar els franquistes.

Grey ha dit...

Está clar. Es miri per on es miri és una victòria dels franquistes i una derrota dels republicans.