23 de gener 2007

Les dones recolzen Hillary Clinton
Les dones dels Estats Units recolzen Hillary Clinton. Això és el que ja avancen els sondejos i les tertúlies polítiques dels Estats Units, revolucionats per l'entrada en la lluita de la primera exprimera dama que competeix per la Casa Blanca, capaç de fer història i ser la primera presidenta dels EUA.

La notícia quina és: que es presenta una dona, que és la primera, que és la primera exprimera dama, que les dones ianquis la recolzen, que pot ser la primera presidenta? El que hauria de ser revolucionari són les idees polítiques o el seu programa de govern, però no, la revolució és que és una dona.

4 comentaris:

goulah ha dit...

Suposo que hi ha situacions conjunturals que per la seva transcendència tenen un valor programàtic i ideològic per se.
Si aconsegueix ser la primera presidenta dels EUA, i si el seu govern no pateix de trastorns extraordinaris, haurà obert un camí tan bàsic com el dret guanyat per les sufragistes. Bàsic però encara no acceptat a la pràctica.
Espero que no tingui tan mala premsa com la Tatcher(!?)...

Trena ha dit...

Si aconsegueix ser la primera presidenta dels EEUU espero que sigui per la seva capacitat i no pel seu gènere, que és del que parla la notícia.
Si cada vegada que una dona fa una cosa per primera vegada n'hem de fer una notícia és que no estem tant bé com hauríem d'estar.
No es tracta de ser "políticament correctes", però al final, per no discriminar, s'acaba discriminant més. No sé si m'explico.

goulah ha dit...

Això què dius és el que hauria de ser.
La realitat és que abans de mirar si és capaç o no es mira quants punts se li treuen per ser dona. Bé, és un cas similar al del seu company de partit que també opta a la cursa electoral que va ser notícia perquè era negre.
De totes formes, na Hillary té a favor en alguns sectors el fet de ser dona. A més de la seva trajectòria política. Pensant aquests dies veia que de fet les eleccions nord-americanes funcionen força per tòpics: que si aquest és hispà, que si és negre, que si és cristià romà, protestant, del petroli, dels liberals... Suposo que el sector "dones" no deixa de ser una mena de lobby social.
Vull dir que per un concepte o un altre la diferenciació discriminatòria existeix per bo i per dolent, jo discrimino ideològicament certs sectors i no els votaria mai- i trobo positiu que les dones ampliïn el terreny de joc. Bé, ja diràs, a vegades no sé fins on arriba el control cultural masculí en les meves reflexions XD

Trena ha dit...

Ahà.

Si és el que hauria de ser, deixem de fer el que no ha de ser i posem-nos a fer el que ha de ser. Els periodistes són els que "fan" les notícies així com els convé. El que caldria és que els propis periodistes comencin a posar el focus de la notícia allà on és i no en el gènere de qui la provoca.

El control cultural masculí que dius tu el tenim encara massa arrelat en la nostra societat, per això es fan titulars d'aquest estil.

És evident que hi ha diferència entre els homes i les dones, i que per tant, es pot discriminar un gènere de l'altre, però d'aquí a que la notícia sigui que les dones recolzen la Clinton (que és el cognom del seu marit, recordem-ho) em sembla que hi ha un abisme.