28 de gener 2007

Zapatero cree que la transición española se construyó sobre la base de "mucha concordia y poca memoria"
En la entrevista -que fue realizada en el año 2005-, Zapatero sostiene que estuvo bien que la transición "fuera así, porque en ese momento, las heridas aún estaban abiertas. Ese problema implicó a toda una generación de españoles. Sin embargo, la generación que yo represento se acercó a la vida política en un contexto de democracia y libertad y ahora es justo que se reconozca el sacrificio de muchas personas y que la gente sepa qué les pasó a sus familiares, porque están en su derecho".

A veure, dues consideracions.
Primera. A mi em sembla que encara estem a la transició, o pitjor, encara hi ha massa llasts franquistes, començant pel Borbó (que recordem que el va escollir el mateix Franco) i seguint, per exemple, per l'Audiència Nacional. Per tant em sembla que s'equivoca de temps verbal.
Segona. Per què fan una llei de la memòria històrica que diu que és millor no recodar res si creu que ara "es justo que se reconozca el sacrificio de muchas personas y que la gente sepa qué les pasó a sus familiares, porque están en su derecho"?

2 comentaris:

goulah ha dit...

La raó en les diferències entre el que diu i el que fa - a part de que en ell això de que un a cosa i l'altre no s'assemblin és tònica- està en "la entrevista [...] 2005"

Trena ha dit...

Perdona, però hi ha coses sobre les quals ni tan sols el temps et pot fer canviar tant.