24 de febrer 2007

Comunicat de premsa
La Xarxa d’Entitats Cíviques i Culturals dels Països Catalans pels Drets i les Llibertats Nacionals, entitat promotora de la restitució de les 4 columnes de Puig i Cadafalch a Montjuïc, volem comunicar a la ciutadania i a l'Ajuntament de Barcelona el nostre profund desacord amb el que, segons sembla, proposa la Regidoria de Cultura, quant a la recuperació del Monument de les Quatre Columnes de Puig i Cadafalch; la regidoria proposa situar-lo a Monjuïc, en una posició secundària, arraconat a un cantó de la font lluminosa, de perfil i no en la posició frontal original.

Es evident que el Monument quedaria, així, sense visibilitat, amagant el seu significat de Monument a les quatre barres de la nació catalana, raó per la qual el dictador Primo de Rivera les va fer enderrocar.

L’esmentada ubicació i posició no pot ser considerada una restitució, sinó un intent vergonyant i lamentable de fer veure que es compleix, tot desvirtuant el seu simbolisme patriòtic, el manament del Parlament de Catalunya.

Manifestem la nostra pública repulsa al fet que l'Ajuntament no vulgui recollir la voluntat de milers d’adhesions de tots els segments de la societat catalana que demanen reiteradament la restitució al lloc més proper al seu emplaçament i posició original entre la font i el Palau Nacional, indret anomenat plaça Marquès de Foronda.

També demanem que els partits ERC, IC-V i CiU es manifestin públicament a favor de l’emplaçament demanat per la societat civil organitzada. No hi ha cap raó tècnica, econòmica o estètica que impedeixi la seva autèntica restitució. La decisió és política i a les mans de l’ajuntament està no cometre un error tan irreparable com vergonyant.

Pel Secretariat Executiu, Enric Padrosa

Font : Secretariat de La Xarxa
Data : 19/02/2007


Extret íntegrament de la web de la Xarxa d’Entitats Cíviques i Culturals dels Països Catalans. La negreta l'he posada jo.