10 d’abril 2007

CiU quiere ser decisiva en Madrid antes de un posible fallo negativo del Constitucional sobre el Estatut
Mas, que en todo momento ha rehusado detallar cuál es su "plan B" pese a criticar que el tripartito carece de uno propio [...]

Bon sistema: jo no dic què penso fer però sé que els altres no saben què faran... en fi, el Sr. Mas no deixa mai de sorprendre'm.

ERC ya remarcó en el Parlament que su "plan B" es el derecho a la autodeterminación de Catalunya si el Constitucional recorta un Estatut que los republicanos consideran ya de por sí insuficiente.

ERC a la seva.

Montilla medita el seu pla B per al cas en què el TC tombi l'Estatut
Aquest compromís es concretaria en tres línies d'actuació paral.leles. Si les columnes de l'Estatut són la definició nacional de Catalunya, el finançament i les noves competències, aquestes actuacions serien les següents.
Primera, proposar una reforma de la Constitució per incloure a la Carta Magna el reconeixement de la realitat nacional catalana. Segona, negociar amb el Govern central un finançament com el derivat de l'Estatut. I tercera, demanar a l'Executiu la modificació de les lleis necessàries per aconseguir el traspàs de les competències previstes a la Carta catalana.

I això pel que fa al PSC.

En parlen en Saül Gordillo (al seu bloc sense fulls) i en mai9 (a l'SpainNews) sobre aquests plans B, i ho fan millor del que podria fer jo, però la pregunta que em ronda és: per què tots estem pensant en un pla B si el TC retalla l'estatut, que recordem que ja està retallat? És a dir, si el TC ens torna a retallar l'estatut, el pla, no el B, sinó el pla a seques, no hauria de ser mirar de presentar una altra vegada el nostre estatut, aquell que el Zapatero va dir que defensaria, el que va sortir del Parlament? No hauríem de mirar de tenir un pla A i aplicar-lo i deixar-nos de plans alternatius?

Potser peco d'innocent, o d'alguna altra cosa, però per quins set sous sempre pensem en segones opcions? On està la primera opció? Per què ja la donem per perduda? Per què la descartem?